• 05/09/2023
  • Sandi Urbančič
  • 0

Zabaven potep po Gorenjski vam bo omogočila tudi majhna vasica Bašelj, v kateri imate na voljo kar nekaj zanimivih dejavnosti. Skozi vas se pretaka potok Belica, ki napaja mnogotera naselja, ob koncu vasi imate mnogo začetnih tur za pohodnike, vendar vam tukaj predstavljamo končno točko vasi, Turistično društvo Bašelj. 

Na tem mestu se boste lahko med vikendom osvežili s pijačo, hladnejšim zrakom, ki ga omogoča senca sosednjih gričev in se nagledali neokrnjene narave, ki se že takoj za kočo dotika samega naselja. V kolikor se boste od koče odpravili naprej po poti, vam odsvetujemo uporabo avtomobila. Za mlade po srcu se namreč nekaj deset metrov nad društvom nahaja nogometno in košarkarsko igrišče, ko vstopite v gozd pa se lahko odpravite po drugi poti do Gamsovega raja, ki je malo višje nad Bašljem, od tam naprej pa lahko sledite tudi smernicam proti mali cerkvi svetega Lovrenca.

Na nogometnem igrišču vsako leto, zadnjo nedeljo v avgustu, priredijo vaško veselico, ki pritegne zabave željne ljudi s celotnega kranjskega območja. Saj prija ohladitev svežega zraka, prelepo okolje pa pripomore tudi k dobrim spominom na sam dogodek.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “navodila za pot” )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja