14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023
No menu items!

VRH VRŠIČA

Izredno lep potep, ki vas bo navdušil z lepimi pogledi na hribovje in skalovje, hkrati boste zagledali tudi najlepšo slovensko deklico, ki navdušuje zgodbe za male in velike ter je predvsem ena od največjih umetnin narave na naši domači zemljici.

OPIS POTI: Od parkirišča pojdite nazaj po cesti nekaj 10 metrov, do pričetka steze za Vršič ob kamniti ogradi in vas mimo koče vodi v gozd. V gozdu sledite markacijam, ki vas peljejo prek potoka Limarica. poti sledite skozi gozd vse do razpotja, kjer vas bo kažipot usmeril v levi smeri, po prikriti potki, ki se kaj kmalu vključi k makadamski cesti. Cesti sledite v desni smeri le za nekaj minut, nato pa jo zapustite v levo smer – markacije so slabše vidne.

Kmalu se spet priključite k cesti, ki vas bo iz gozda peljala na vedno bolj razgledna območja.  Ko pridete do spomenika, boste zapustili cesto po levi smeri preko hudourniškega grabna. Poti sledite vse do asflatne ceste. Po desetih minutah hoje po cesti, boste prispeli do prelaza Vršič, toda tik preden prispete do parkirišča, svojo pot nadaljujte v desni smeri proti Tičarjevem domu, do katerega boste prispeli v nekaj korakih. Toda to še ni vaš cilj. Od tu dalje nadaljujte po makadamu do razpotja, kjer nadaljujte naravnost mimo Ajdove deklice, kjer bo pot zavila v levo smer do Poštarskega doma.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:

(Za navigacijo kliknite gumb “NAVODILA ZA POT”)

Prejšnji članek
Naslednji članek

Morda vas zanima tudi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Zadnji potepi