Oprema: visoki gojzarji, pohodne palice, prigrizki, voda
Nadmorska višina: 1534 m
Višinska razlika: 934 m
Čas hoje: 2 h 40 min
Težavnost (1-5) : 4
Pohod za tiste, ki ne marajo hoje po skalovju, a radi prehodijo nekaj nadmorske višine, z zaključkom na klopci in lepim razgledom daleč naokrog. Na vrhu vas čaka tudi prijetna koča, v kateri boste lahko potešili svojo žejo ali morebitno lakoto.

OPIS POTI: S parkirišča nadaljujte pot peš po cesti kakšne pol ure. Na smerokazu zavijte levo proti Kališču, kjer se kmalu prične vzpon. Ko pridete do kolovoza, je potrebna previdnost, saj se pot usmeri ločeno med dvema kolovozoma. Čez čas ponovno pridete na kolovoz, sledite mu naravnost navzgor do steze. Po stezi pridete do razgledne točke.

Sledite stezi v gozd, ki vas ponovno pelje čez kolovoz in ponovno skozi gozd. Pot je na tej točki dokaj strma. Kmalu boste opazili manjšo poraščenost z drevjem in vedno lepši razgled nad tem delom Gorenjske. Kmalu pridete po poti do planine Kališče, od katere je le slabih 20 minut do cilja.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “več možnosti”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja