Oprema: visoki gojzarji, pohodne palice, vetrovka, prigrizki, voda
Nadmorska višina: 1999 m
Višinska razlika: 519 m
Čas hoje: 2 h 10 min
Težavnost (1-5) : 3

Izlet je za vse tiste, ki imate malo več izkušenj s hojo po hribih. Pot ni pretežka, je lepo označena in ima ogromno lepih kotičkov za počitek.

OPIS POTI: Med samo hojo boste videli kar nekaj pašnikov, najbolj pa si vsak pohodnik vtisne v spomin kočo po približno 1 uri hoje, kjer se lahko okrepča s pijačo in jedačo ter se malo odpočije pred nadaljnim vzponom.

Od tam naprej imamo še kakšno uro hoje do vrha. Na vrhu boste tik pod 2000 m in tudi razgled boste imeli v lepem vremenu fenomenalen!

In še najboljši del: Za spust iz gore lahko uporabite ali isto pot, lahko pa se naredi malo dodatnega treninga in  se preko vrhov sprehodite vse do Zvoha nad Krvavcem. Ta pot je zahtevnejša in ni priporočljiva za mlajše otroke ali nevešče hoje po robovih. Vmes je tudi nekaj plezanja navzdol po jeklenicah (zajlah).

Tudi te poti ne morete zgrešiti, saj je le ena pot do Zvoha iz te smeri. Na Zvoh boste prispeli po približno 1 uri. Na vrhu si boste tekom leta lahko ohladili noge na zgornjem umetnem jezeru, seveda pa je tudi tukaj zelo pomembno, da si telo nekoliko odpočije od napora, zato so na tem vrhu postavljene klopi, kjer se lahko za nekaj minut usedete in zaužijete čim več visokogorske energije :). 

Pot do avta je potem samo še navzdol mimo antene na Krvavcu, spust je zelo hiter in strm, tako da boste na parkirišču v 1 uri.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “več možnosti”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja