Oprema: lahka športna obutev, pohodne palice, voda
Nadmorska višina: 652 m
Višinska razlika: 412 m
Čas hoje: 1 h 10 min
Težavnost (1-5) : 2

Pred vami je lep vzpon do ene lepših destinacij za vse tiste, ki se po športanju radi odpočijejo ob kozarčku ali dveh, zraven pa boste našli kar nekaj zanimivosti, ki bodo vaše najmlajše zaposlile vse do časa odhoda. Pot je primerna za vsakega pohodnika, saj je najtežji del kmalu po začetku, ko hitro pridobimo z nadmorsko višino preko strmih stopnic.

OPIS POTI: Najprej boste nekaj časa hodili po asfaltirani cesti, vse dokler vas na ovinku nasproti križa usmeri stran od ceste. Sledite široki poti, ob travniku, nato vas pot vodi do nekoliko širše ceste, po kateri boste kmalu na razpotju. Sledite poti v levo, ki vas pripelje koče. Pot namenjena tudi tistim, ki nimajo obutve za visokogorje. Na vrhu vas čaka tudi zelo lepo otroško igrišče in za tiste z željo po hitrosti in adrenalinu, letno sankanje.

Za tiste, ki si želijo še malo več treninga, je priporočljiv vzpon do Tolstega vrha. Od koče se nadaljuje v smeri Svetine, ki vas kmalu pripelje do razpotja. Izberemo desno smer, kjer se vzpnemo mimo kamnoloma. Za kamnolomom se pridruži še ena pot, kmalu za tem pa boste dosegli vrh.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “navodila za pot”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja