• 19/10/2022
  • Sandi Urbančič
  • 0

Prečudovit izlet za družine in ostale raziskovalce, ki uživate v neokrnjeni naravi in gibanju na prostem. Svetujemo izlet izven poletnih mesecev, saj vam bo vaša denarnica hvaležna – izven poletne sezone namreč ni plačila parkirnine v tem obmorskem delu.

OPIS POTI: Ko boste parkirali svoje vozilo, se spustite po cesti navzdol do obale, vse do hotela Barbara. Na tem mestu imate dve možnosti – v kolikor se boste odpravili desno, boste hodili po skalnati obali, kjer lahko vidite neskončno zanimivih kotičkov in vas hoja po skalah res ne bo razočarala. Je pa ta smer malo bolj primerna za osebe, ki so pripravljene na hojo po kamenju in skalah. Previdni bodite pri mokrih skalah, saj se lahko kaj hitro pripeti neprijeten padec.

Obvestilo: Preden se odločite za sprehod do Pirana, preverite morebitne prepovedi glede hoje po poti, saj se pojavlja nevarnost padanja kamenja. Če se boste odpravili levo, pa vas bo prečudovita pot v 20 minutah pripeljala vse do Pirana (v tej smeri dostopno tudi za invalidske vozičke), kjer se boste lahko povzpeli do znane cerkvice sv. Jurija. V kolikor si boste ogledali to znamenitost, vam svetujemo tudi, da si privoščite nekaj kovancev za vstopnino do vrha zvonika, kjer boste zares lahko uživali v pogledu na vse smeri Pirana. Sam Piran je prekrasno mesto, za katerega verjamemo, da ga vsi poznate. A kljub temu, da je bil že tako pogosto obiskan, vas bo vsekakor vsakič ganil in začaral.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “navodila za pot”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja