Park vojaške zgodovine
  • 19/07/2023
  • Mojca Razboršek
  • 0

Mogočni tanki, helikopterji, celo podmornica,… še in še vas čaka ob obisku muzeja v Pivki. Navdušen bo vsak, ki ima rad močna vozila, zgodovino in vojsko. Vsekakor menimo, da je to muzej, ki bi ga najmanj enkrat moral obiskati vsak izmed nas. Z ogledom boste zadovoljni prav vsi obiskovalci, tako najmlajši, kot starejše generacije. Na voljo vam bo več posameznih delov parka:

KOMANDA: nekoč je bil to poveljniški objekt, ki se danes uporablja v razstavne namene, hkrati se v njem nahaja informacijski center parka, muzejska trgovina in restavracija.

RAZSTAVA POT V SAMOSTOJNOST: Le-ta prikaže zgodovinski potek dogodkov ob izvedbi samostojnosti. Tukaj obiskovalca pričakuje ogled vojaških vozil: letala, tank in celo helikopter, vsi na voljo za ogled znanja željnih obiskovalcev.

PODMORNICA: Morda najbolj specifični objekt v parku, ki ga drugje po državi ne morete zaslediti, je ravno podmornica, v katero boste lahko ob doplačilu tudi vstopili. Vse te aparature in prostorska stiska plovila, bo vsekakor vsakega izmed vas pustila odprtih ust.

ZBIRKA VOZIL: Kot pove samo ime razstave, boste v tem predelu videli mnogo različnih vozil, ki jih je uporabljala Jugoslovanska ljudska armada. V zbirki boste spoznali dve vojaški letali, dva tanka, rovokopač in še mnogo mnogo več.

RAZSTAVA TANKOVSKIH ENOT: Na ogled so postavljeni tanki ter druga oklepna vozila, kot tudi orožje, ki se je uporabljalo v zgodovini slovenskega naroda. Hkrati pa boste imeli na ogled mnogotero orožje, s katerim so se vojaki borili za svoj narod.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “navodila za pot”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja