Bornova pot je priljubljena pohodniška trasa v čudovitih Julijskih Alpah, ki je odlična izbira za vse ljubitelje narave in gorskih izzivov. Pot se začne pod goro Borno in vodi skozi gozdove ter travnike, kjer se kmalu odprejo spektakularni razgledi na okoliške vrhove. Med vzponom boste prečkali tudi nekaj zgodovinskih tunelov, ki so ostanek iz prve svetovne vojne, kar doda poti posebno zgodovinsko vrednost.

Pohod do Gostilne na Prevali traja približno 2 do 3 ure, odvisno od hitrosti hoje in fizične pripravljenosti. Pot je razgibana in v nekaterih delih nekoliko strma, zato zahteva dobro telesno pripravljenost. Ko dosežete Prevalo, vas pričaka zasluženo razvajanje v Gostilni na Prevali, kjer si lahko privoščite tradicionalne slovenske jedi in pijačo. Gostilna je priljubljena točka za počitek in uživanje v čudovitih razgledih, ki jih ponuja visoko gorsko okolje.

Bornova pot je popolna kombinacija čudovite narave, zgodovinskega pomena in priložnosti za okrepčilo po dolgem pohodu – idealna za vse ljubitelje gora in avantur!

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “navodila za pot”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja