Košutnikov turn

Oprema: visoki gojzarji, pohodne palice, vetrovka, voda
Nadmorska višina: 1250 m
Višinska razlika: 883 m
Čas hoje: 2h 20 min
Težavnost (1-5) : 4

Omenjena destinacija je morda časovno krajša, a je zelo naporna in je ne svetujemo tistim, ki niste vajeni hoje po gorovju in hitrega pridobivanja na nadmorski višini. Razgled na vrhu bo navdušil vsakogar, predvsem zato, ker boste z vrha lahko videli tudi v sosednjo državo Avstrijo, s katere ravno tako prihajajo pohodniki do vrha te gore.

OPIS POTI: Od parkirišča nadaljujte svojo pot na kolovoz v levi smeri. Pot vas bo vodila skozi gozd, pri čemer boste prečkali tudi dva potoka. Po nekaj minutah boste prispeli do planine Spodnja Dolga njiva. Pot vas pripelje do usmeritev, kjer se ponovno usmerite po levi stezi, ki vodi do Košutnikovega turna, ki vas vodi v gozd. Ko prispete do novega razpotja, pojdite v desno, ponovno v smeri vašega cilja. V tem delu bo pot veliko bolj strma in vas bo vodila mimo grape, kjer vas bodo markacije usmerile ostro desno.

Ponovno boste hitro pridobivali na nadmorski višini, in kaj kmalu boste prispeli v dolino med vrhovoma Košutnikov turn in Ostrv, ki bo na vaši levi. Ves čas sledite svoji poti, ki bo postajala vedno bolj kamnita in vedno bolj strma. Ko prispete do strmega skalnega predela, kjer boste za prehod potrebovali tudi pomoč svojih rok. Na tem delu je pot še bolj nevarna v mokrem obdobju, zato vam svetujemo, da v tem primeru raje izberete drugo destinacijo ali se predhodno pripravite na morebitne nevšečnosti. Po prehodu tega predela, boste v zelo hitrem času prispeli do cilja.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “navodila za pot”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja