Oprema: visoki gojzarji, pohodne palice, prigrizki, voda
Nadmorska višina: 2050 m
Višinska razlika: 703 m
Čas hoje: 2 h 10 min
Težavnost (1-5) : 3
Prečudovit izlet v vsakem obdobju leta. Namenjen tistim, ki že nabirate kondicijo in se radi potepate po gorenjskih gorovjih. Seveda se ga ni treba ustrašit tudi v primeru, da niste preveč ogreti, potrebno bo le nekaj več volje in energije.
OPIS POTI: Ob koncu parkirišča boste zagledali odcep makadamske poti, na kateri so kažipoti za Triglav. Pojdite po tej cesti z rahlim vzponom, ki vas bo pripeljala do smučišča, katerega prečkajte. Ob vlečnici bo označena pot, ki vodi v desno in vas skozi gozd pripelje na isto makadamsko cesto, po kateri se ob pred prečkanjem smučarske proge usmerite v levo na markirano pešpot. Pri tej boste prehodili čez pašno ograjo in hodili ob robu smučišča. Sledite poti ob vlečnici in nato ob drugi vlečnici, ki ima bolj strm vzpon.
Ob vrhu vlečnice nadaljujte pot navzgor skozi manjšo dolino, mimo lovske opazovalnice. Ko pridete do razpotja, sledite smeri Viševnika po strmi poti. Pot se bo razširila na pas rušja in nato čez strm travnik. Ko pridete mimo, vas čaka prečkanje kamnitega pobočja, ki vas popelje do vrha.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “več možnosti”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja