23.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 oktobra, 2023
No menu items!

ČAVEN, VITOVLJE

Oprema: lahka športna obutev, pohodne palice, prigrizki, voda
Nadmorska višina: 1185 m
Višinska razlika: 825 m
Čas hoje: 2 h 40 min
Težavnost (1-5) : 3

Iščete malo daljšo pohodniško turo, ki kljub časovni dolžini ni naporna za pohodnika? V tem primeru je Čaven dobra izbira. Planota z visoko nadmorsko višino vas bo pripeljala nad Ajdovščino.
OPIS POTI: Od parkirišča nadaljujte do asfaltne ceste in se usmerite levo. Čez dobro minuto boste prispeli do označenega razpotja, kjer izberite desno smer proti vitovski cerkvi in jezeru. Od razpotja nadaljujte po makadamski cesti skozi gozd. Ko pridete do novega razpotja, pojdite naravnost proti jezeru. Kolovoz vas bo pripeljal do novega odcepa – tukaj se lahko odločite za postanek pri jezeru, ki je oddaljen 2 minuti (priporočamo ogled), a se na koncu vrnite na ta kolovoz in nadaljujte do naslednjega razpotja, kjer se držite leve smeri proti cerkvi. Pod vrhom se boste priključili kolovozu, ki vas privede do razgledne točke vrha. Od tukaj nadaljujte s spustom do razpotja, kjer se ponovno prične vzpon v smeri Čavna po Napoleonovi poti. Pri naslednjem razpotju ponovno zgolj sledite smeri proti Čavnu na desno. Na naslednji točki je nevarnost padajočega kamenja, kjer je priporočljiva večja previdnost. Za tem delom se pot vrne v gozd do novega razpotja, kjer nadaljujte desno proti Čavnu in Sekulaku.

Ko boste prečili jase, se bo pot pričela strmo vzpenjati do naslednjega razpotja, kjer se usmerite v desno proti razgledni točki čez Vipavsko dolino. Nadaljujte ponovno desno proti Velikem Robu. Še vedno sledite markirani poti, ki vas pelje do ostre strmine, kateri sledi nekaj metrov brezpotja do cilja te planote.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “navodila za pot”)

Prejšnji članek
Naslednji članek

Morda vas zanima tudi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Zadnji potepi