Oprema: visoki gojzarji, pohodne palice, vetrovka, oprema za samovarovanje, prigrizki, voda
Nadmorska višina: 2558 mnv
Višinska razlika: 1658 m
Vzpon je malo bolj primernejši za vajene skal in daljših tur. Ima pa ogromno pozitivnih lastnosti – v tako visokem gorovju ni takšne koncentracije ljudi, kot na manjših in dostopnejših lokacijah. In tudi razgled je seveda lepši na vrhovih, ki se dotikajo neba!
OPIS POTI: Po parkirišču se odpravite na pot v smeri Kokrškega sedla. Najprej boste prešli pas grmičevja, nakar pot preide skozi gost gozd, kjer je tudi nekaj hitrega pridobivanja nadmorske višine. Višje kot boste prišli, manj bo poraslega drevja in kaj kmalu se vam bo odprl pogled na okolico. Pot vas pripelje do dveh jeklenic, nato pa boste nadaljevali vzpon skozi gozd – v desni smeri vas pot pelje ob lepih razgledih vse do Cojzove koče na Kokrškem sedlu.
Od tam nadaljujte proti Grintovcu po hitro vzpenjajoči potki in tudi na razpotju sledite usmeritvi proti Grintovcu. Steza bo vedno bolj zavijala v levo in se po spustu pričela vzpenjati proti Strehi Grintovca. Ko pridete do novega razpotja, še vedno sledite smeri Grintovca.
Pot bo zaenkrat še travnata, a se kaj kmalu dvigne dovolj visoko, da boste pod nogami občutili trdnejšo kamnito podlago. Ko preidete čez južni greben, boste kaj kmalu prispeli vse do vrha, kjer ne boste razočarani nad mirom in svobodo, ki vam ju bo na tej višini ponudil Grintovec.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “več možnosti”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja