Oprema: lahka športna obutev
Nadmorska višina: 892 m
Višinska razlika: 152 m
Čas hoje: 20 min
Težavnost (1-5) : 1

Izlet na sv. Lovrenc je namenjen vsem pohodnikom. Vsakomur bo malo povišal srčni utrip, hkrati pa ne bo prenaporen niti za naše najmlajše ali za mlade po srcu.

OPIS POTI: Takoj ko boste parkirali svoje vozilo, se vam bo cerkvica na vrhu hriba že smehljala v pričakovanju vašega prihoda. Najprej se boste napotili po asfaltirani cesti vse do zadnje hiše pod kamnolomom, potem se počasi začne vzpon po makadamski cesti. Med hojo boste videli kar nekaj gozdnih poti, ki vse vodijo do istega cilja, tako da se lahko odločite tudi za hitrejši umik iz makadamske ceste. Poti po gozdu so zelo prijazne novincem v hribolazništvu, tako da se boste lahko na tej poti urili s kondicijo in uživali v lepotah gorenjskega hribovja. Ko prispete do do zgornjega parkirišča, se ravnajte po usmeritvah na tabli, najbolje, da se odpravite proti vrhu po poti levo v strmino, potem pa vas čaka širša pot do vrha. Vmes boste šli mimo koče, v kateri vam priporočam, da si postrežete s sveže pripravljenimi krofi.

In ko boste prispeli do cerkvice, boste videli kakšen lep razgled vas bo čakal na tako majhnem hribu. Vsekakor vam bo ostal v spominu in se boste z veseljem vrnili še kdaj.

Namig:

V kolikor bi se radi udeležili tudi verskega obreda ob cerkvici, imate možnost obiska večkrat letno, najbolj obljudena pa je cerkvica ob praznovanju praznika sv. Ane in sv. Lovrenca.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “več možnosti”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja