14.4 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023
No menu items!

ŽIVE JASLICE V POSTOJNSKI JAMI

Najbolj čarobno božično doživetje, ki se ga boste za vedno spominjali. Med 25. in 30. decembrom doživite svetopisemsko zgodbo v dih jemajočem okolju Postojnske jame in se prepustite edinstvenemu pravljičnem vzdušju.

Čarobna Božična pravljica

Ne zamudite enega največjih in najbolj čarobnih božičnih dogodkov v Sloveniji, ki ga gosti pravljična Postojnska jama. Skrivnostna podzemna lepotica nudi najlepšo kuliso, ki jo je milijone let potrpežljivo ustvarjala mati Narava. Več kot 150 lokalnih igralcev skupaj z vrhunskimi glasbeniki vsako leto pripravi čudovito božično predstavo globoko pod površjem. 16 prizorov iz biblijske zgodbe je postavljenih ob 5 kilometrov dolgi turistični poti, ki jo razsvetljuje 2100 barvnih luči. S tradicionalnim božičnim sejmom in fotografsko razstavo hkrati v prazničnem vzdušju zaživi celoten Park Postojnska jama.

Postojnska jama z živimi jaslicami predstavlja eno najatraktivnejših božičnih doživetij na svetu. Čarobnih 90 minut odkrivanja pravljičnega podzemnega sveta je nepozabna izkušnja za vso družino.

Doživetje za vsakogar

Postojnska jama je odprta vsak dan v letu, tudi ob praznikih. Ogled, ki vključuje vožnjo z vlakom in sprehod po nezahtevnem terenu, traja uro in pol. Vsak obisk spremljajo vodniki, ki obiskovalcem podrobneje predstavijo lepote jame v slovenskem, italijanskem, angleškem ali nemškem jeziku. Na voljo pa so tudi avdiovodniki v kar 17 jezikih. Obisk je primeren za vse, tudi za družine z majhnimi otroki in gibalno ovirane. Temperatura v jami je skozi vse leto stalna (10°C), zato se toplo oblecite in obujte športne copate.

VEČ NA NJIHOVI STRANI:  https://www.postojnska-jama.eu/sl/postojnska-jama/zive-jaslice-v-postojnski-jami/

Video predstavitev:

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “več možnosti”)

Prejšnji članek
Naslednji članek

Morda vas zanima tudi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Zadnji potepi