Velika korita Soče
  • 26/05/2023
  • Mojca Razboršek
  • 0

Oprema: Prigrizki

Si želite zares odpočiti oči in se mogoče v najbolj vročih dnevih prijetno ohladiti v čistem tolmunu reke Soče?

Vsekakor je izlet v Bovec poln prijetnih presenečenj in vnaprej vas opozarjamo, da si za ogled te destinacije rezervirate najmanj en cel dan, v kolikor vam čas to omogoča, pa se ustavite za nekaj dni, ali v kakšnem od prenočišč ali kampov ob poti.

Najbolj znana so seveda korita Soče, ki nam prikazujejo moč narave in predvsem rezultat vztrajnosti deroče vode, ki uspe premagati tudi trdnost skalovja. Priporočamo vam obisk v poletnih mesecih, skupaj s kopalno opremo, ali izven glavne letne sezone, za tiste z željo po večjem miru.

OPIS POTI: Avto boste lahko parkirali takoj ob mostu, v kolikor so parkirišča zasedena, pa se popeljite malo po cesti naprej ali nazaj in poiščite primerno mesto za vaše vozilo. Od tod dalje zgolj sledite toku Soče, ki vas v nekaj minutah pripelje do nižje plaže, na kateri se lahko kopate ob samih koritih in pogumnejši celo skočite iz katere od skal na reko. Seveda se kopate lahko tudi pred koriti ali malo za njimi, saj nam Soča ponuja kar nekaj lokacij za prijetno preživljanje časa.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “navodila za pot”)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja