14.4 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023
No menu items!

VELIKA KORITA SOČE

Oprema: Prigrizki

Si želite zares odpočiti oči in se mogoče v najbolj vročih dnevih prijetno ohladiti v čistem tolmunu reke Soče?

Vsekakor je izlet v Bovec poln prijetnih presenečenj in vnaprej vas opozarjamo, da si za ogled te destinacije rezervirate najmanj en cel dan, v kolikor vam čas to omogoča, pa se ustavite za nekaj dni, ali v kakšnem od prenočišč ali kampov ob poti.

Najbolj znana so seveda korita Soče, ki nam prikazujejo moč narave in predvsem rezultat vztrajnosti deroče vode, ki uspe premagati tudi trdnost skalovja. Priporočamo vam obisk v poletnih mesecih, skupaj s kopalno opremo, ali izven glavne letne sezone, za tiste z željo po večjem miru.

OPIS POTI: Avto boste lahko parkirali takoj ob mostu, v kolikor so parkirišča zasedena, pa se popeljite malo po cesti naprej ali nazaj in poiščite primerno mesto za vaše vozilo. Od tod dalje zgolj sledite toku Soče, ki vas v nekaj minutah pripelje do nižje plaže, na kateri se lahko kopate ob samih koritih in pogumnejši celo skočite iz katere od skal na reko. Seveda se kopate lahko tudi pred koriti ali malo za njimi, saj nam Soča ponuja kar nekaj lokacij za prijetno preživljanje časa.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:
(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “več možnosti”)

Prejšnji članek
Naslednji članek

Morda vas zanima tudi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Zadnji potepi