• 25/08/2023
  • Sandi Urbančič
  • 0

Oprema: lahka športna obutev, prigrizki, voda
Nadmorska višina: 570 m
Višinska razlika: 220 m
Čas hoje: 1 h 10 min
Težavnost (1-5) : 2

Izlet, kjer boste lahko na zelo hitro dosegljivem cilju videli ogromno: slapove, najožje stopnišče daaaleč naokoli in vsake toliko časa, tudi kakšnega medveda. Je pa pot lahkotna in primerna tudi za nevešče in okornejše pohodnike.

OPIS POTI: Po parkirišču vas bo pot peljala čez travnik, nato boste šli čez potok. Kmalu boste šli še enkrat čez potok, ponovno na desni breg potoka. Kaj kmalu boste zagledali pred sabo prvi slap, kjer je čas za prve fotografije. Za njim pridete do križišča, levo pridete do drugega slapu, desno pa nadaljujete z vzponom proti tretjemu slapu – predlagamo, da se najprej odpravite do drugega slapu in nato nadaljujete po tej poti naprej. Na stezi do tretjega slapu, boste morali prehoditi verjetno najbolj strme in ozke stopnice, kar jih pozna Slovenija, a so dobro varovane, zato brez skrbi – razen kratkotrajnega občutka utesnjenosti, boste kaj hitro pri tretjem slapu. Od tod naprej imate pred sabo še nekaj stopnic in klinov, ki vas pripeljejo do razgledne točke.

Tukaj imate razpotje, na katerem se usmerite levo čez most, kjer bodite bolj pazljivi, saj je tukaj kar nekaj stezic, ki pa nimajo nikakršnega cilja, zato je zelo pomembno, da greste levo ob potoku vse do jeklenice, ki vas pripelje do četrtega slapu. Do zadnjega slapu bodite še bolj pozorni pri varnosti, čaka vas še zadnja jeklenica, pred vami boste videli kar nekaj korit. Pot se bo tukaj približala vodi in vas pripeljala do zadnjega, petega slapu.

Pot do parkirišča oz. bližine parkirišča, si lahko ogledate v spodnjem zemljevidu:

(Za navigacijo kliknite gumb “večji zemljevid” ali “navodila za pot” )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja